Att leta konst på auktioner

På auktioner, oavsett om det är nätauktioner eller organiserade auktioner, så kan du fynda rejält. Man har hört om ett flertal tillfällen när folk har köpt något föremål för en spottstyver, kommit hem och kontaktat en värderare för att sedan finna att man sitter på en otrolig skatt. Många vet nämligen inte vad det är de har hemma och bryr sig inte om att värdera det. När man sedan ska flytta eller har fått ärva något som man kanske inte tycker är så snyggt, passar man på att sälja av det billigt på Tradera, Blocket eller Ebay och lyckas du hamna rätt kan detta värdefulla konstverk bli ditt för bara några kronor. Att sitta och leta eller fynda på nätet är kul men tar oerhört mycket tid i anspråk och det gäller att man verkligen vet vad man köper om man ska kunna bli rik på detta sätt.

Att hitta en auktion nära dig

Auktioner kan anordnas i princip var som helst men det finns några företag som är specialiserade på dem. Sothesby´s och Bukowskis är två världsberömda auktionskammare men hela landet har också enskilda auktionskammare att kontakta. Och som sagt, även internet är en guldgruva vad gäller auktioner där du även kan köpa prylar och föremål från hela världen. Man ska dock vara uppmärksam på vilken köpare det gäller och alltid kolla upp omdömen och tillförlitlighet som antecknas av sajternas medlemmar. Risken finns att du köper något som är defekt eller som aldrig når fram och då har du betalat i onödan. Nuförtiden har även de största auktionskamrarna en nätsida där du kan gå in och botanisera bland grejerna.

I vissa fall kan man även gå in på Kronofogdens hemsida för att snappa upp deras auktioner och köpa in något av värde, då många hamnat med skulder upp över öronen och blivit utsatta för utmätning.